Jelena Cvetković

Rodjena u Nišu 1987 godine.Završila je gimnaziju „Svetozar Markovic“ u Nišu i 2006.god upisuje Fakultet Umetnosti u Nišu na odseku slikarstvo. 2011god diplomirala je u klasi prof. Djura Radonjica. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu Umetnosti i dizajna, Megatrend Fakulteta u Beogradu u klasi profesorke Tijane Fišić.

O mom slikarstvu,

Poetika mog slikarstva zasniva se na istrazivanju ljudske psiholoske strane kao i mog unutrasnjeg stanja uz pomoc linije i boje.
Neposrrdno nakon studijskog perioda svoju inspiraciju pronasla sam u ljiludima i ljudskim osecanjima, koja su, cini mi se, maskirana i nestvarna.
Slikajuci klovnove na velikim formatima imam za cilj da naglasim tu dramaticnost kroz tamnu i duboku gamu sa licima snazno osvetljenim, akcentovanim zvucnim koloritom. Partije lica nastojim da , pazljivom obradom, dodjem do pounoce oblika i pritom otkrijem karakter naslikanih likova.Likovnom obradom ljudskog lica kroz slojevite nanose boja izrazena je slozenost ljudskog karaktera. Nacin postavljanja figure u odnosu na format slike otkriva njihovu velicinu i uzrast ali u slikama ima nedorecenosti koja motive cini zagonetnim i pomalo misticnim.
Sve slike nastale su na osnovu predlozaka u vidu crteza veceg formata u kojima resavam kompozicione probleme i analiziram karaktere figura u pokretu i prostoru.

Pogledajte slike >>
© Copyright 2014. Design by Joombooz